Обама телефоном особисто закликав Путіна звільнити Надію Савченко

 

Президент США Барак Обама в ході телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним у понеділок, 14 березня, особисто закликав звільнити українську військову Надію Савченко.
Про це заявив прес-секретар посольства США в Москві Уїлл Стівенс, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Президент США Барак Обама закликав свого російського колегу Володимира Путіна звільнити затриману льотчицю і парламентарія Надію Савченко відповідно до положень Мінських домовленостей про необхідність звільнення всіх незаконно утримуваних осіб”, – сказав американський дипломат.

Як відомо, раніше з аналогічними закликами до Путіна зверталися Держдеп США та його керівник Джон Керрі, Європарламент, лідери Німеччини, Польщі та інших держав.

Оголошення вироку у справі Надії Савченко в Донецькому міському суді Ростовської області РФ призначено на 21-22 березня. Прокуратура за надуманими обвинуваченнями вимагає присудити українці 23 роки позбавлення волі.

Читайте також:
Стан здоров’я Савченко покращився, вона п’є воду й дитячу суміш, – ЗМІ

Забуте інтерв’ю Савченко.
Перед полоном Надія хотіла звільнитися із ЗСУ й лаяла командування

Росія в Мінську відмовилася обговорювати звільнення Савченко
й так і не пустила до неї лікарів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна