Ситуація в АТО: рахунок поранених 2:19, Росія відновлює боєздатність “ДНР” своїми внутрішніми військами

 

За минулу добу, 14 березня, в зоні проведення антитерористичної операції ніхто з українських військових не загинув, але двох було поранено. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Загалом за добу бойовики 42 рази обстріляли позиції сил АТО, з них 29 – на Донецькому напрямку, 12 – на Маріупольському та 1 – на Луганському.
Крім мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, в районі Новотроїцького близько 19:00 бойовики випустили по позиціях сил АТО 18 снарядів із танка, повідомив прес-центр штабу АТО.

Протягом доби активність бойових дій у районі промислової зони Авдіївки була знижена, що пов’язано із діяльністю представників місії ОБСЄ у цьому районі, зазначили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони.

“Противник здійснював ротацію й посилення передових підрозділів; поповнення боєкомплекту та особового складу підрозділів, які зазнали втрат; фортифікаційне обладнання нових позицій; розвідку позицій сил АТО з використанням безпілотних літальних апаратів; відведення (приховування) забороненого озброєння на період роботи місії ОБСЄ”, – ідеться в зведенні ГУР.

При цьому, зазначає розвідка, 14 березня до міської клінічної лікарні та лікарні №4 Донецька з-піж Авдіївки доставлено 19 поранених із підрозділів 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) так званої “армії ДНР”.

Встановлено, що командувач 1-го армійського корпусу бойовиків генерал-майором ЗС Росії Асапов В. Г. для відновлення боєздатності 11 омсп направив близько 220 осіб зі складу батальйону “Восток”.

Також підтверджено, що до Макіївки прибув підрозділ (близько 100 військовослужбовців) зі складу окремого спеціалізованого моторизованого батальйону з міста Орел (Росія) Центрального регіонального командування внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ РФ.

“Відповідно до законодавства Російської Федерації, президент Росії має виключне право приймати рішення щодо залучення внутрішніх військ МВС РФ до виконання завдань не за їх призначенням, у т.ч. за межами країни. В оперативних планах російського командування передбачено, що на тимчасово окупованих територіях Сходу України на підрозділи ВВ МВС РФ покладаються у т.ч. завдання по недопущенню фактів самовільного залишення бойових позицій власними військами та їх неорганізованого повернення до Росії із зброєю та бойовою технікою”, – зазначають у ГУР.

Читайте також:
Розвідка виявила бурятського майора
на чолі батальйону спецпризначення “армії ДНР”

За повідомленням штабу АТО, сьогодні, 15 березня, після 6-ї години ранку поблизу Авдіївки злочинці знову здійснили чергову збройну провокацію. Російські окупаційні війська відкрили вогонь з протитанкового гранатомету в бік позицій ЗСУ та Донецької фільтрувальної станції.

“Обстріли та збройні провокації з боку бойовиків НЗФ позицій сил АТО у районі Авдіївка – Ясинувата становлять загрозу знищення Донецької фільтрувальної станції, що може спричинити екологічну та гуманітарну катастрофу у регіоні”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ДФС, яка постачає водою Авдіївку й частину Донецька, через обстріли бойовиків припинила роботу 13 березня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна