Процес роздержавлення ЗМІ: про бажання реформуватися заявили понад 120 комунальних газет

 

Понад 120 редакцій комунальних друкованих ЗМІ вже провели збори трудових колективів, на яких визначилися щодо участі в першому етапі реформування державної та комунальної друкованої преси. Про це Новинарні повідомили в прес-службі Державного комітету телебачення й радіомовлення.

Водночас станом на 15 березня повний пакет документів подали лише три редакції. В зв’язку з цим Держкомтелерадіо закликає редакції друкованих ЗМІ, які вже ухвалили рішення щодо участі у реформуванні на першому етапі, не зволікати з наданням документів.

Відповідно до Порядку формування переліку засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, трудові колективи повинні надати Держкомтелерадіо такі документи:
– клопотання друкованого засобу масової інформації та редакції про включення до Переліку;
– копію свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації;
– копію рішення трудового колективу про участь у реформуванні друкованого засобу масової інформації та редакції (у разі його прийняття);
– копію рішення засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції та про спосіб їх реформування;
– інформацію щодо сплати заборгованості із податків та обов’язкових платежів, ліквідування заборгованості із заробітної плати та виконання інших фінансових зобов’язань відповідно до законодавства.

Лише після надходження цих документів до Державного комітету, терміном не пізніше 1 липня 2016 року, видання та редакції будуть включені до переліку тих ЗМІ, що реформуватимуться на першому етапі.

Нагадаємо, в грудні минулого року Верховна Рада ухвалила закон про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ, який передбачає, що органи влади та місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації. Закон дає комунальним виданням три роки на реформування і містить пункт про державну підтримку реформованих друкованих ЗМІ.

Як писала Новинарня, в Держтелерадіо розробили “дорожню карту” реформування державних і комунальних друкованих медіа під назвою “15 кроків до свободи”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна