На Донеччині СБУ затримала “Президента” бойовиків, який розкаявся

 

У селищі Верхньоторецьке на Донеччині Служба безпеки України спільно з поліцією затримала бойовика терористичної організації “ДНР” з позивним “Президент”.

Зловмисник представився на камеру СБУ як Андрій, уродженець Горлівки; до 2014 року він працював експедитором на приватному підприємстві та вантажником на ринку.

“У липні 2014 року до мене прийшов дільничний і вручив повістку у військкомат [ДНР]. У військкоматі мені наказали зібрати теплі речі й прийти наступного дня. Задачі ніхто не пояснював. Наступного дня нас групами по 15 чоловік завантажили в чотири автобуси й повезли на блокпости. Мене й ще 15 чоловік висадили на блокпосту на перетині трас на Вуглегірськ і Дебальцеве. На блокпосту нас зустрів “Боксер” – старший по блокпосту, провів інструктаж, видав зброю й сказав, щоб захищали Донбас від націоналістів”, – розповів Андрій.

Він визнав, що неодноразово відкривав вогонь по позиціях української армії.
Під час одного з обходів території “Президент” підірвався на розтяжці, був госпіталізований до Горлівської міської лікарні й прооперований.

“В результаті отриманого поранення й усвідомлення того, що відбувається, я прийняв рішення скласти зброю й жити мирним життям”, – сказав бойовик.

Як повідомив прес-центр СБУ, повернувшись додому, “Президент” переховувався від правоохоронців.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

“Я звертаюся до ополченців ДНР – складайте зброю, повертайтеся в домівки. Життя має тривати, а на Україні має панувати мир”, – розповів “Президент”.

Читайте також:
Розвідка виявила бурятського майора на чолі батальйону спецпризначення “армії ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна