У другі роковини кривавого Донецька переселенці-патріоти мітингували на Майдані

 

“В ім’я пам’яті загиблих, заради захисту живих” – так назвали свою акцію, яка відбулася на майдані Незалежності в Києві, українські патріоти з Донецької та Луганської областей.

Дату мітингу обрали невипадково. Саме 13 березня 2014 року в Донецьку пролилася перша кров російсько-української війни.
Тоді ввечері місцеві проросійські бандити та найманці з Ростовської області жорстоко побили проукраїнських активістів, які брали участь у 5-тисячному мітингу “За єдину Україну”. Унаслідок кривавої бійні від ножових поранень загинули три людини, зокрема “свободівець” Дмитро Чернявський.

У пам’ять про ті події сьогодні в столиці вийшли на Майдан близько 200-300 переселенців із Донбасу.

“У цей день вихідці з Луганщини та Донеччини, для яких Донбас – це завжди Україна, згадують своїх друзів, близьких, побратимів. Імена тих, які віддали життя за українську незалежність і територіальну цілісність. Відомі три жертви, але волонтери створюють список постраждалих, у ньому вже більше двох сотень імен представників Донбасу, і цей траурний перелік продовжує поповнюватися “, – розповіли ініціатори мітингу.

Як повідомив кореспондент “Новин Донбасу“, на Майдані почергово виступили всі охочі учасники акції. Вони згадували своїх друзів, близьких, побратимів, які віддали життя за українську незалежність і територіальну цілісність.
Звучало гасло: “Донбас – це Україна!”

Організатори акції, активісти ініціативної групи зі створення УНРДЛ (“Української народної ради Донеччини й Луганщини”), хочуть не тільки вшанувати пам’ять патріотів, які загинули на проукраїнських мітингах в Донецьку, Луганську, а й у ході бойових дій.

Також обговорювали проблеми переселенців. На думку активістів, нинішня політика уряду спрямована на дискримінацію переселенців, повідомляє informator.lg.ua.

“Сьогодні окремі чиновники уряду ведуть політику створення соціальної напруженості, позбавляючи людей з Донбасу допомог і пенсій, шансу вибратися в складній життєвій ситуації, займаючись відвертою дискримінацією громадян за територіальною ознакою, порушуючи законодавство України і європейське, ратифіковане Україною. З вуст окремих представників держави звучить неприязнь по відношенню до представників Сходу”, – заявляють організатори акції.

Читайте також:
В Україні зареєстровано понад 1,018 млн. внутрішніх переселенців – ДСНС

ГУР: У Донецьку конфісковане в переселенців житло роздають
осійським найманцям “армії ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна