Кличко придумав, як надати житло сестрі Стуса: квартиру їй подарує Володимир

 

Брат міського голови Києва, знаменитий боксер Володимир Кличко, придбає квартиру для сестри Василя Стуса, Марії. Як інформує прес-служба столичного мера Віталія Кличка, йдеться про трикімнатну квартиру у Святошинському районі, неподалік від скверу імені Стуса, відкритого торік за підтримки київської влади.

Про те, що Володимир зголосився подарувати квартиру сестрі визначного поета-дисидента, яка є вимушеною переселенкою з Донбасу, першим повідомив у своєму “Фейсбуці” Віталій.

Друзі! Я поговорив з братом, і ми вирішили, як розв'язати складну ситуацію з житлом для Марії Стус – сестри відомого укр…

Опубліковано Виталієм Кличком 11 березень 2016 р.

“Родина Василя Стуса мешкала у Донецьку буквально за 5 кілометрів від аеропорту. І сьогодні вони є переселенцями. Марія Стус неодноразово зверталася в різні інстанції. Але у Києві існує велика проблема з житлом, в квартирній черзі перебуває більше 60 тисяч осіб – це інваліди, афганці, багатодітні родини. Юридично законних підстав видати квартиру пані Марії ми не маємо права”, – додав мер Києва в ефірі радіо “Вести”.

За словами Кличка, до нього як міського голови було багато звернень від громадськості з проханням допомоги у вирішенні питання житла для Марія Стус.

“Василь Стус перед смертю просив піклуватися про його родину. Я обговорював із братом цю ситуацію. І Володимир сказав: я куплю квартиру Марії Стус. Ми почали шукати помешкання. Це буде трикімнатна квартира для всієї родини у новому будинку біля скверу імені Василя Стуса, що символічно. Думаю, решту Володимир сам згодом розповість”, – додав Віталій.

Раніше Національна спілка письменників закликала владу перечитати заповіт Василя Стуса й допомогти його рідним. Але київська міська влада відмовила Марії Стус у наданні житла, бо вона не стоїть на черзі.

Повідомлялося, що сестра поета винаймає квартиру, їй доводиться спати на підлозі, а на життя коштів уже бракує, тому родина голодує.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна