У Тернополі дружина загиблого героя АТО прогнала з похорону голів області й району. ВІДЕО




У Тернополі загиблого в АТО військового зустріли зі скандалом. Дружина воїна прогнала голову Тернопільської обласної держадміністрації Степана Барну та голову Збаразької РДА Анатолія Качку з місця події.

Учора з самого ранку майже сотня тернополян зібралися на збаразькому кільці, аби зустріти тіло колишнього голови Збаразької райадміністрації Юрія Горайського.

Та коли колона наблизилася до збаразького кільця, першою вийшла дружина Юрія Горайського разом із рідними та бойовими побратимами чоловіка. Вона нагадала Степану Барні, як він звільнив Юрія з посади голови РДА, аби працевлаштувати свого давнього друга Качку.
Жінка наполегливо попросила голову обласної адміністрації піти з місця зустрічі і забрати з собою принесені квіти, повідомляє сайт “Тернополяни“.

Також дружина Горайського в різкій формі нагадала Качці, як він одному зі своїх інтерв’ю пропонував відправити її чоловіка на психіатричну експертизу. Та про те, що Юрій пішов на війну, а теперішній голова РДА “відсиджується в теплих кабінетах”.

Житель міста Збараж Горайський Юрій Володимирович, солдат військової служби за контрактом, стрілець-регулювальник комендантського взводу комендантської роти 73-го морського центру спеціальних операцій (Очаків, військова частина В2492), загинув у бою в районі Маріуполя 4 березня.

Як розповів на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, на Маріупольському напрямку в темну пору доби відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою диверсійно-розвідувальною групою. Внаслідок злагоджених дій військових ЗСУ різних родів військ противник у цьому бою поніс важкі втрати — до 30 осіб убитими. З українського боку, крім Юрія Горайського, загинув 27-річний Олександр Смоляров.

Юрій Горайський

Юрій Горайський

Юрій Горайський, 1977 р.н., був підприємцем. Призначений головою Збаразької районної держадміністрації 26 травня 2014 року за квотою партії “УДАР”.
Президент Петро Порошенко призначив Степана Барну головою Тернопільської обласної державної адміністрації 2 квітня 2015 року. Указ про звільнення Горайського з посади голови Збаразької РДА датований 21 квітня 2015 року.

“За 11 місяців ми з командою однодумців зробили багато. Працював би і далі, якби не треба було звільнити місце друзям Барни. Ці люди навіть не поцікавились, яка ситуація в районі, які проблеми, що зроблено і що ще планується зробити”, – сказав після звільнення Горайський, пішовши невдовзі у ВМСУ (“морські котики”).

“Почуття обов’язку мене змусило йти на війну, – сказав минулого року в інтерв’ю”Тернополянам” Юрій Горайський. – Не зміг я стояти осторонь, коли молоді хлопці на передовій забезпечують спокій і мир для нас, зокрема для мене і моєї сім’ї. Бог і батьки дали мені здоров’я, і я вирішив, що свою родину і свою землю можу сам боронити від цієї погані. Буквально через тиждень після звільнення мене з посади голови райдержадміністрації я подався добровольцем на передову. З травня по вересень воював на сході України. Служив у секторі “М” під Маріуполем”.

У Юрія Горайського залишилася вдовою дружина з двома дітьми.

Похорон героя відбувся в Збаражі 7 березня 2016.

Читайте також:
НАБУ й СБУ взяли на хабарі заступника прокурора Тернопільщини. “Світить” до 12 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна