Збори парламенту КНР: Китай завершує будівництво “середньозаможного суспільства”

 

Близько 3 тисяч делегатів прибули до Пекіна на щорічне пленарне засідання Китайських зборів народних представників – вищого законодавчого органу країни.

Головне завдання сесії – затвердити новий 5-річний план економічного та політичного розвитку Китаю.

На відкритті форуму уряд оголосив, що в 2016 році очікує зростання економіки КНР на рівні 6,5-7%. Це один із найскромніших річних показників другої найбільшої економіки світу за останні чверть століття.

Згідно з прогнозами, безробіття в Китаї наступного року складе 4,5%. Загроза звільнення зависла над близько 2 млн. працівників сталеливарної та вугільної галузей промисловості. Зокрема, уряд збирається закрити неприбуткові шахти, прагнучи переорієнтувати економіку в бік інновацій та екологічності, повідомляє “Євроньюз”.

“Ми взяли до уваги необхідність завершити будівництво середньозаможного суспільства в усіх відношеннях і необхідність просування структурних реформ”, – сказав на зборах глава уряду КНР Лі Кецян.

“Чим більше зростає економіка, тим більше труднощів у досягненні зростання,” – цитує Кецяна thebricspost.com.

Відповідно до доповіді міністерства фінансів, оприлюдненої напередодні сесії парламенту, в 2016 році передбачено дефіцит бюджету КНР на рівні 3% ВВП.

У своїй доповіді Лі Кецян закликав усіх китайців “згуртуватись тісніше навколо ЦК Компартії Китаю на чолі з генеральним секретарем Сі Цзіньпінем”.

Аби попередити ймовірні соціальні протести, Китай посилив боротьбу з опонентами. Минулого тижня було заблоковано акаунти підприємця і популярного блогера Жень Чжицзяна, який дозволяв собі критикувати владу.

Тим часом державне телебачення запустило в ефір пропагандистський ролик, в якому гасла китайського лідера Сі Цзіньпіна покладено на реп-музику.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна