Річниця смерті Сталіна в Москві: купа гвоздик проти реклами “Помер той – помре і цей”

 

Сьогодні в Москві вшановували 63-тю річницю смерті радянського тирана Йосипа Сталіна. Багато росіян із квітами вишикувалися у величезну чергу до його пам’ятника біля Кремлівської стіни.

“Вранці… незважаючи на мокрий сніг, москвичі стягувалися до Червоної площі. 63 роки тому помер Сталін, і на честь цієї дати вже кілька років проводиться акція під назвою “Дві гвоздики для товариша Сталіна”.
Якщо раніше поклонятися Сталіну йшли ортодоксальні комуністи та інші радикали, то сьогодні більшу частину тих, хто прийшов, становлять люди, які називають себе патріотами і державниками”, – повідомив у Livejournal блогер Олексій Насєдкін.

Дві гвоздики для товариша Сталіна 2016

Серед тих, хто прийшов, також було досить багато молодих людей.

Водночас дописувачі у “Твіттері” повідомили і про зворотний бік річниці смерті радянського деспота.
У Москві на зупинці громадського транспорту в районі Павелецького вокзалу невідомі розмістили сітілайт із плакатом, на якому зображено посмертну маску Сталіна та підпис: “Помер тот, помрет и этот”.

Хто “цей” – не уточнюється, але всі подумали про Путіна.

Читайте також:
Росіяни трохи “розлюбили” Путіна. Із 86 до 81%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.