Генштаб: “небойові” втрати Збройних сил з початку АТО – 320 осіб

 

 

Станом на 5 березня 2016 року з початку проведення АТО так звані “небойові” втрати серед військовослужбовців Збройних сил України становлять 320 осіб.
Така статистика міститься в матеріалі “Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур”, розміщеного на сайті Novynarnia.com.

“Тобто: 320 загиблих бійців з початку мобілізації в березні 2014 року – небойові втрати. Це як смерті за станом здоров’я, так і не пов’язані з війною ДТП, самогубства, нещасні випадки, зокрема “по дурості”, в стані алкогольного сп’яніння тощо”, – зазначає видання.

“Якщо рахувати поранених (…), то отримаємо ще більш вражаюче число [небойових поранень]: 1585 військовослужбовців ЗСУ зазнали ушкоджень чи каліцтв не в боях і не на ворожих мінах”, – ідеться в матеріалі з посиланням на неофіційні дані Генштабу ЗСУ.

Загалом з початку АТО загинуло 2220 військовослужбовців Збройних сил України, з них бойові втрати ЗСУ – 1900 осіб.
Така статистика випливає з того ж тексту.

“Станом на 4 березня 2016-го в ЗСУ загалом 2218 смертей, із них бойові – 1898.
Поранених – загалом 7623, із них бойових – 6038”, – зазначає “Новинарня“. Водночас за підсумками 4 березня сумна статистика поповнилася ще двома загиблими бійцями.

При цьому джерела “Новинарні” в Генштабі зазначили: дані щодо втрат на Донбасі уповноважені оприлюднювати не всі, а лише президент (очевидно, це його рішення як верховного головнокомандувача), речник АТО і “певні генерали на спеціальних брифінгах”.

Читайте також:
Роковини Дебальцева: Генштаб видав аналіз головної битви 2015-го

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна