Безвізові питання України й Грузії в ЄС офіційно розділили

 

Питання надання Грузії візової лібералізації ЄС розглядатимться окремо від України.
Про це заявив доповідач Європарламенту по Грузії Андрес Мамикінс в інтерв’ю телекомпанії “Руставі 2”, повідомляє видання “Грузія Online”.

“Хочу привітати мій улюблений грузинський народ. Питання Грузії і України офіційно розділені і тема візового режиму для вашої країни буде розглядатися окремо”, – сказав Мамикінс.

“Хоча сподіваюся, що рано чи пізно й Україна матиме безвізове сполучення з ЄС, оскільки це важливо і для українців, і для європейців, так само як для Грузії і всього Східного партнерства” – додав євродепутат

За його словами, виокремлення питання Грузії на підставі окремого рішення було прийнято вчора і буде опубліковане найближчим часом.
Цю інформацію підтвердила і посол Грузії в Євросоюзі Наталія Сабанадзе, яку цитує “Інтерфакс”.

“Ми хотіли б одночасно з Україною отримати безвізовий режим, однак сьогодні вже знаємо, що розгляд відбудеться окремо”, – сказала Сабанадзе.

Нагадаємо, 26 лютого ЗМІ повідомили, що Єврокомісія подасть Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для Грузії вже в перший тиждень березня, подача такої ініціативи щодо України відкладається.
Як зазначала після цього “Європейська правда”, україно-грузинську пропозицію Єврокомісії щодо надання країнам безвізового режиму можуть знову об’єднати у квітні, після того, як відбудеться референдум у Нідерландах.

Читайте також:
Лещенко: ЄС вважає, що Україна не виконала всі законодавчі вимоги для безвізового режиму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна