Ескалація в АТО: бойовики активізували обстріли в усіх напрямках

 

Бойовики збільшили кількість обстрілів українських позицій. Станом на 6-ту годину ранку 29 лютого на Донбасі зафіксовано 71 обстріл позицій українських військ, повідомляє прес-центр АТО.

Із них 36 обстрілів відбулося на Донецькому напрямку, 22 – на Маріупольському та 13 – на Луганському.

Незважаючи на напружену обстановку, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовий не загинув і не був поранений. Про це повідомив на традиційному брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Як зазначають у прес-центрі АТО, російські найманці активізували свої дії з настанням сутінок і продовжили застосовували зброю, заборонену мінськими угодами – мінометів 82- та 120-мм калібру.

На Донецькому напрямку терористи тричі обстріляли опорні пункти українських військ поблизу Авдіївки та Зайцевого, випустивши при цьому 17 мін.

“З гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по опорних пунктах у районі Пісків, Опитного, Новгородського, Троїцького та Майорська. БМП та снайпери обстріляли наші позиції поблизу Троїцького”, – йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку російські бойовики з 82 мм міномету вели вогонь по укріпленнях українських бійців поруч з Талаківкою, а з гранатометів та великокаліберних кулеметів – по опорних пунктах поблизу Красногорівки та Мар’їнки.

Активізувалися російсько-терористичні угруповання й на Луганському напрямку.
Із міномета та АГС бойовики обстріляли позиції наших військ поруч з Оріховим, а також вели неприцільний вогонь по позиціях ЗСУ з 120 та 82 мм мінометів, гранатометів івеликокаліберних кулеметів в районі Майорська, Красногорівки, Авдіївки, Луганського, Богуславського та Новозванівки.

Також Андрій Лисенко повідомив, що в результаті підриву вантажівки в Донецькій області 25 лютого один український військовий загинув і ще один потрапив у полон.

“25 лютого двоє військовослужбовців Збройних сил України, рухаючись на вантажному автомобілі на позиції в напрямку лінії фронту, потрапили на фугас. Внаслідок вибуху вантажний автомобіль повністю знищений і один військовослужбовець загинув.
Другий солдат і тіло загиблого в даний час захоплені незаконним збройним формуванням. Це сталося в Бахмутському районі Донецької області”, – уточнив речник АП з питань АТО.

Він також запевнив, що українська влада і військове командування “докладають усіх зусиль для їх повернення”.

Водночас Головне управління розвідки повідомляє, що у неділю, 28 лютого, під Красногорівкою загинули двоє й отримали поранення троє російських військових зі складу диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла на напрямку Красногорівки.

Одного із загиблих ідентифіковано – це старший лейтенант Андрій Краснощоков.

Ще один громадянин Росії загинув на Маріупольському напрямку.

“Внаслідок необережного поводження з мінно-вибуховими засобами, при облаштуванні мінного поля у районі н.п. Соснівське, загинув військовослужбовець інженерно-саперної роти 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), громадянин Росії Дедаш Сергій Юрійович”, – ідеться в повідомленні розвідки.

Ще один військовослужбовець того самого полку, Дмитро Гончаров, отримав тяжкі поранення “у результаті обстрілу власних сил”.

У ГРУ також зафіксували нові факти розкрадання та вивезення з території тимчасово окупованих районів України в Росію обладнання та матеріально-технічних засобів промислових об’єктів.
Так, 27 лютого група російських військовослужбовців демонтувала й вивезла в РФ обладнання цементного заводу з Ясинуватої.

Як повідомляла Новинарня“, напередодні після відносного затишшя незаконні збройні формування знову посилили обстріли позицій українських військ у зоні проведення АТО.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна