Посол США: Показником прогресу України будуть судові вироки найбільшим корупціонерам

 

Американська політика в Україні спрямована на повну реалізацію мінських домовленостей. Також США не визнають анексію півострова Росією, наполягають на санкціях проти РФ, але водночас чекають просування українських реформ, єдності влади та судових вироків знаковим корупціонерам.
Про це під час ефіру на телеканалі ZIK заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

За словами дипломата, зараз для Української держави найголовніше – співпраця між президентом, прем’єр-міністром, урядом і Верховною Радою задля підтримки дуже серйозного процесу реформ, який було започатковано протягом минулих двох років.

Американський посол визнав, що українське керівництво продовжує демонструвати тверду прихильність щодо дотримання вимог, які йдуть у пакеті багатомільярдним пакетом допомоги від МВФ.

Однак в Україні корупція продовжує залишатися частиною бізнесової та політичної культури. Подолання її – ключ до відкриття величезного економічного потенціалу України. Важливим показником прогресу будуть судові постанови стосовно найбільших корупціонерів, підкреслив Джеффрі Пайєтт.

“Анексія Криму не зникала з американського дипломатичного радара. Ця проблема стоїть в постійному діалозі з Росією. Сполучені Штати не визнавали, не визнають і не визнаватимуть російську анексію півострова, і це наша чітка політика.
Але прямо зараз ми зосереджені не на відновленні українського суверенітету, що є нашою довгостроковою метою, а на мирі на Донбасі. З практичної точки зору це найперша вимога”, – запевнив Пайєтт.

Посол зазначив, що США не вийшли з переговорів щодо врегулювання ситуації в Україні, а, навпаки, зосереджені, щоб зробити мінські угоди успішними. Америка працює в тісному контакті з Францією і Німеччиною, які ведуть в мінському процесі, сказав Джеффрі Пайєтт.

“Санкції проти Росії можуть бути переглянуті тільки тоді, коли мінські домовленості повністю реалізують. Президент США Барак Обама озвучив цю позицію в розмові з Путіним. Він також наголосив на особливій вимозі про надання спостерігачам ОБСЄ повного доступу по всій території України до міжнародно визнаних кордонів. Жодна з цих речей не відбувається. Поки цього не станеться, ми не будемо говорити про послаблення санкцій проти Росії”, – сказав посол.

 

Нагадаємо, раніше посол Джеффрі Пайєтт нагадав президентові Петру Порошенку, прем’єр-міністрові Арсенію Яценюку та голові Верховної Ради Володимирові Гройсману виступ віце-президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена в українському парламенті із закликом “не змарнуівти шанс” і продовжувати реформи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна