Міністр оборони пояснив, чому бойовики пішли з Широкиного

 

Вихід незаконних збройних формувань із села Широкине поблизу Маріуполя, ймовірно, є провокацією проти українських військових.
Як передає УНІАН, таку думку сьогодні в Харкові у коментарі журналістам висловив міністр оборони України Степан Полторак.

Міністр не відкидає, що  незаконні збройні формування можуть використати цю ситуацію для того, щоб звинуватити Україну у зриві мінських домовленостей.

“Тут питання трохи не пов’язане з військовою хитрістю бойовиків, я так думаю. Вони пішли, але вони там залишили все замінованим”, – сказав міністр.

“Я думаю, що вони намагаються нас упіймати хоч на чомусь, вони намагаються нас провокувати. Вони хочуть, щоб ми зайшли в Широкине, і потім скоїти там терористичні акти, підірвати наші підрозділи, в тому числі звинувативши після цього нас у тому, що ми порушуємо переговори, що ми перші ввійшли. Це тактика бойових дій терористів: “удар у спину”, – вважає Полторак.

При цьому очільник Міноборони вкотре наголосив, що українська армія виконуватиме угоди про мирне врегулювання, досягнуті в Мінську.

“Ми будемо виконувати мінські домовленості. За мінськими домовленостями, ми маємо припинити вогонь”, – наголосив Полторак.

Як повідомляла “Новинарня“, підрозділи Збройних сил України 24 лютого взяли під контроль село Широкине біля Маріуполя, частину якого майже півтора роки контролювали терористи “ДНР”.
Бойовики з невідомих причин залишили стратегічний пункт, залишивши в селі багато мін. Під час розмінування 24 лютого зазнав поранень один армієць ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна