Суд на Волині посадив на 12 років земляка, який воював за “ДНР”

 

Суд у Луцьку засудив місцевого мешканця, який став членом терористичної організації “ДНР”, до ув’язнення терміном 12 років.

Служба безпеки України називає 56-річного чоловіка прихильником комуністичних ідей та відродження СРСР. Мовляв, саме тому він у 2013 році переїхав з Волині в Крим, а в 2014-му – на Донбас. І там, і там безробітний мешканець Луцька воював проти України.

Згідно з інформацією прес-центру спецслужби, у 2013 році, під час окупації Криму Росією, волинянин на півострові блокував військові частини Збройних сил України. За свої злочини сепаратист отримав нагороду міністерства оборони Російської Федерації – медаль “За возвращение Крыма”.

У травні 2014 року чоловік поїхав на Донбас, приєднався до незаконних збройних формувань терористів “Донецької республіки” і став бойовиком на прізвисько “Комісар”. Він ніс службу на блокпостах, охороняв нафтобазу в Донецьку та українських військовополонених, проводив навчання, інструктажі і стрільби, займався агітацією серед місцевого населення.

Як інформує СБУ, волинський “сепар” відчував брак коштів, не гребував жити на пенсію матері та зрештою повернувся на Волинь з наміром підзаробити. Тут його арештували правоохоронці.

Під час затримання оперативники СБУ вилучили в сепаратиста бойову гранату, яку він намагався продати.

Слідчим відділом Управління СБ України у Волинській області було проведено досудове розслідування, після чого кримінальне провадження з обвинувальним актом пішло до суду.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав терориста винним за ч. 3 ст. 110 (“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 1 ст. 258-3 (“створення терористичної групи чи терористичної організації”), ч. 1 ст. 263 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”), ст. 341 (“захоплення державних або громадських будівель чи споруд”) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Читайте також:
На Тернопіллі двом посіпакам терористів “ДНР” дали 14 і 15 років тюрми відповідно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна