ГУР: Сурков на Донбасі проговорював відновлення активних бойових дій

 

Помічник президента Росії, куратор сепаратистів ОРДЛО Владислав Сурков у лютому двічі приїздив на окупований Донбас та обговорював питання щодо відновлення активних бойових дій, заявляє українська розвідка.

“Основною метою таких дій російських окупаційних військ вважається вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей”, – заявив сьогодні на брифінгу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, головна мета візитів Суркова – це “доведення рішень Кремля щодо подальшого розвитку ситуації на сході України, інструкцій та вказівок щодо подальших дій на цих територіях”.

“Крім того, під час візиту Суркова активно обговорювалось питання щодо залучення структур ФСБ Росії для дестабілізації ситуації на українських територіях, насамперед у Харківській, Запорізькій областях та інших територій нашої держави”, – зауважив представник розвідки.

Читайте також:
Диверсія на Запоріжжі: бандити скинули півсотні запалів на склад боєприпасів – Генштаб

За словами Скібіцького, саме з візитами російських високопосадовців на територію окупованих районів пов’язується активізація бойових дій на сході України. “Як правило, в цей період посилюються обстріли, розвідувальна діяльність”, – додав ГУРівець.

У Службі безпеки України 17 лютого також заявляли, що українська сторона має інформацію про візит помічника президента Росії Владислава Суркова на територію ОРДЛО. В СБУ тоді заявили, що метою цих візитів було заслуховування звіту лідерів угруповань “ДНР/ЛНР” та кадрові перестановки в них.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна