Зведені мобільні групи, які борються в АТО з контрабандою, залишили без пального

 

Зведені мобільні групи, які виявляють факти контрабанди в АТО, залишилися без пального за рішенням командування. Про це в соціальній мережі повідомив волонтер Родіон Шовкошитний, що входить до складу однієї з таких груп.

“Зведені мобільні групи по боротьбі з незаконним переміщенням товарів уздовж лінії розмежування і в зоні АТО залишили без пального. Всі. Спочатку урізали заправку до 50 літрів на день, потім до 30 (наприклад, мені треба 15 літрів, тільки щоб доїхати до “корови” й назад). Тепер нуль”, – написав Шовкошитний, зазначивши, що лише його авто за місяць наїжджає близько 20 тис. км.

Причиною цього волонтер називає хронічне розкрадання бензину й дизпалива у Збройних силах, що змушує заправників урізати норму постачання.

“Давня хвороба армії – продаж пального “наліво”. По 13-14 грн., – розповів борець із контрабандою. – В армії дика перевитрата. Крайні ми і всі інші (а урізали багатьом). Що, як боротися? Шукати тих, хто тирить паливо? Які дурниці! Урізати працюючим підрозділам норми!”

Родіон Шовкошитний. Фото з ФБ

Родіон Шовкошитний. Фото з ФБ

Шовкошитний не знає, кому адресувати обурення, зазначаючи, що “мобілки” (мобільні зведені групи боротьби з контрабандою) “ініційовані через президента волонтерами, під керівництвом СБУ, із залученням всіх інших структур”, і вони, “здавалося б, не повинні в принципі відчувати будь-які складності з паливно-мастильними матеріалами”.

“Далебі. Хлопцям доводиться клянчити по сусідах по 10-20 літрів і вигадувати неймовірні фінти вухами. Всі злі”, – повідомив відомий волонтер, на рахунку якого – сотні виявлених контрабандистів.

Зізнаючись, що йому “давно не було так соромно”, Шовкошитний просить про допомогу благодійників: “Може, є тут якийсь власник АЗС? Бізнесмен? Санта? 1000 л щотижня на кожну з 7 груп? Хтось, хто підстрахує державу?..”

Читайте також:
Тука: Слідство у справі про розстріл групи Ендрю вийшло на організацію наркотрафіку

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна