“ЛНРівця” Корсунського після релаксу в Києві СБУ затримала на Полтавщині

 

Служба безпеки України затримала Сергія Корсунського, який підозрюється у причетності до терористичної організації “ЛНР”. Про це повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці” речниця СБУ Олена Гітлянська.

“Служба безпеки України щойно затримала Сергія Корсунського, який обґрунтовано підозрюється у причетності до терористичної організації “ЛНР” (ст. 258-3 Кримінального кодексу України).
Співробітники СБУ затримали його на Полтавщині й в ці хвилини напраляють до органів судочинства для проведення слідчих дій. Подробиці згодом!” – написала Гітлянська.

Спецслужби впоралися лише завдяки журналістам і громадським активістам. Лише сьогодні зранку сьогодні стало відомо, що один із ватажків “ЛНР” зразка 2014 року Сергій Корсунський вільно розгулює по Києву.

Корсунського зустріли в одному з ресторанів у центрі Києва та зняли на відео учасники проекту “СтопТерор”.

“Корсунський Сергій Олегович, був правою рукою [першого лідера “ЛНР”] Болотова, одним з командирів незаконних збройних формувань при захопленні держустанов [у Луганську навесні 2014 року]. Постійно виступав на різних прес-конференціях із Болотовим, закликав до федералізації України. У вимогах він висував: визнання героями “Беркут” і солдатів ВВ, які стояли проти Майдану.
Знайомий із Максимом Шевченком. Максим, який обіймає посаду радника Путіна з прав людини, був у Луганську під час захоплення, намагався налагодити діалог із Києвом”, – написав координатор проекту “СтопТерор” Семен Кабакаєв.

Як пояснив Корсунський громадським активістам, кримінального провадження на нього МВС не порушувало –  у відео він показує відповідну довідку.

“Тепер у мене виникає питання до правоохоронних органів: чому людина, яка стояла біля витоків створення [самопроголошених] республік, спокійно пересувається Києвом ?! До зустрічі з Сергієм я дзвонив в СБУ, мені відповіли, що кримінальної справи на нього немає. Трохи пізніше переговорив з Антоном Геращенком – він пообіцяв направити запит в Службу безпеки на дану тему”, – написав журналіст.

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко закликав до негайного арешту сепаратистського діяча, зазначивши, що “індульгенцію” для Корсунського виписав колишній начальник обласного управління міліції на Луганщині.

У себе у “Фейсбуці” Геращенко написав:
“Учора вдень активісти Семен Кабакаєв і Всеволод Філімоненко отримали інформацію про те, що в одному з кафе Києва знаходиться такий собі Сергій Корсунський, який разом із лідером луганських терористів Болотовим організовував захоплення Луганської ОДА у квітні 2014 року.

Семен Кабакаєв подзвонив мені вчора ввечері і повідомив про те, що він і його товариш зняли в центрі Києва відео з С. Корсунським. І про те, що він опублікував інформацію про це у своєму блозі на сайті “Цензор.нет”.

Також Семен сказав, що С. Корсунський показав йому і Всеволоду Філімоненку довідку за підписом колишнього заступника начальника УВС Луганської області Усманова, про те, що по ньому немає кримінальних проваджень, на підставі чого він вільно пересувається по території України.

Я звернувся в Службу безпеки України і в Національну поліцію з вимогою затримати дану особу за фактом участі в незаконних збройних формуваннях за ст. 260 Кримінального кодексу України, статті 294 – “організація масових заворушень і захоплення громадських будівель”, ст. 258 – “тероризм”, а також перевірити його на предмет причетності до скоєння інших тяжких злочинів, у тому числі замаху на вбивство відомого луганського адвоката Ігоря Чудовського в квітні 2014″.

“Сергій Корсунський повинен бути сьогодні ж оголошений у розшук! – наголосив радник глави МВС. – Також я прошу перевірити, як, через який пропускний пункт, С. Корсунський потрапив на територію України? Як він отримав перепустку на в’їзд із зони АТО? І чому правоохоронні органи не перевірили інформацію про дану особу як у своїх базах даних, так і у відкритих базах, таких як “Миротворець” і “СтопТерор”, де С. Корсунський давним давно був на обліку?”

Геращенко попросив усіх громадян, в кого є інформація про терористів, сепаратистів та інших небезпечних злочинців, повідомляти про них на гарячу лінію СБУ – 0800501482 або телефонувати 102.

І додав: “Факт видачі довідки [Корсунському] за підписом колишнього начальника УВС Луганської області Усманова перевіряється на предмет, того чи видавалася вона в реальності, чи це підробка.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна