За минулу добу в АТО загинули двоє бійців ЗСУ, четверо поранені

 

Протягом минулої доби, 30 січня, в зоні АТО на Донеччині загинули двоє військовослужбовців Збройних сил України та ще четверо отримали поранення. Про це повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще троє дістали поранень. Також один військовослужбовець загинув і один був поранений під час підриву на розтяжці, не під час бойових дій”, – поінформував полковник Мотузяник на брифінгу в Києві, уточнивши, що всіх цих втрат сили АТО зазнали на донецькому напрямку.

Спікер АП зазначив, що в суботу ввечері противник обстріляв із 120-мм мінометів українські передові позиції в Станиці Луганській. Крім цього, ворог порушив режим тиші в Трьохізбенці, на Світлодарській дузі, на північ від Горлівки і в Донецькому аеропорту.

“При цьому НЗФ використовували важке озброєння – 82-мм і 120-мм міномети. Це сталося в Луганському, Зайцевому і Майорському. Саме північні передмістя окупованої Горлівки стали вчора місцем найактивніших бойових дій по всьому району проведення АТО. Обстріли противника (зокрема снайперські) на цій ділянці фронту розпочалися в другій половині дня і тривали понад 6 годин”, – розповів Олександр Мотузяник.

На маріупольському напрямку противник також порушував режим тиші по всьому фронту. Зокрема, в Красногорівці двічі працювали ворожі снайпери. Крім цього, ворог обстрілював позиції ЗСУ в Мар’їнці, Новотроїцькому та Широкиному.

За повідомленням прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці”, за минулу добу проросійські бойовики загалом 36 разів обстрілювали опорні пункти сил АТО, причому в Широкіному застосували зенітну установку.

“Реагуючи на ці нахабні провокації, сили АТО неодноразово відривали вогонь у відповідь”, – повідомив Мутузяник.

Як повідомляла “Новинарня”, один із полеглих 30 січня – боєць підрозділу ОУН 93-ї бригади Анатолій Гаркавенко (позивний Морячок), коханий журналістки Валерії Бурлакової, яка була присутня поруч із ним у момент загибелі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна