Замість головного слідчого управління ГПУ згорів лише холодильник

 

Інформація про пожежу в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України та знищення у вогні матеріалів важливих справ не відповідають дійсності.
Про це у “Фейсбуці” написав народний депутат від БПП Сергій Лещенко, який побував на місці події.

“По фейбсуку розганяють ‪#‎зраду‬, що горіло-горить-згоріло Головне слідче управління Генпрокуратури. Особливо творчі люди додають, що в огні згоріла справа про Майдан-про оточення Януковича-про діамантових прокурорів.
Повна маячня. Я був на місці, щоб переконатися в “масштабах руйнування”. Було задимлення через старий холодильник в кімнаті на першому поверсі. Про всяк випадок викликали МНС. Жодної пожежі не було”, – написав Лещенко.

Офіційну інформацію з цього приводу поширила також Державна служба з надзвичайних ситуацій:
“29 січня о 18:42 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу в адміністративній будівлі по вулиці Борисоглібській Подільського району.
Під час розвідки ланки газодимозахисної служби вогнеборці встановили, що на першому поверсі в господарському приміщенні, попередньо в наслідок короткого замкнення холодильнику виникло загорання.
О 19:08 рятувальники локалізували пожежу та о 19:21 – ліквідували”.

За даними ДСНС, “внаслідок займання пошкоджено холодильник, закопчено стіни та стелю приміщення на площі 10 кв. м… Під час пожежі ніхто не постраждав”.

До гасіння пожежі було залучено три одиниці основної та спеціальної техніки, а також 16 чоловік особового складу.
Причина займання наразі встановлюється.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна