Нові вибори мера Кривого Рогу відбудуться 27 березня – Порошенко підписав

 

Президент Петро Порошенко підписав закон про призначення позачергових виборів мера у Кривому Розі. Про це 30 січня повідомили у прес-службі Банкової.
Відповідно до закону, вибори міського голови Кривого Рогу призначено на 27 березня.

Центрвиборчокму доручено з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення вказаних виборів, та вжити заходів щодо матеріально-технічного забезпечення для їхньої підготовки та проведення.

Нагадаємо, на виборах мера Кривого Рогу в жовтні 2015 року з мінімальним відривом переміг висуванець “Опозиційного блоку” Юрій Вілкул, але громадськість повстала проти очевидних фальсифікацій.
Після масових протестів, голодувань тощо 23 грудня Верховна Рада призначила позачергові вибори криворізького міського голови на 27 березня 2016 року. Мешканці Кривого Рогу пікетували Раду, вимагаючи підписати закон. Спікер ВР Володимир Гройсман пояснював, що не може підписати цей акт негайно, оскільки в Раді зареєстрована постанова про його скасування. 26 січня ця постанова набрала лише 40 голосів, і голова ВР підписав закон.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна