Молодий антикорупційний прокурор пояснив присвоєння йому генеральського звання

 

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький прокоментував підвищення його президентським указом до радника юстиції третього класу, що відповідає військовому званню генерал-майора.

За словами 30-річного посадовця, нічого надзвичайного не сталося, йдеться в сюжеті ТСН.
“Дехто вважає, що це нагорода. А це знаки, які присвоюють відповідно до посади. Я це розцінюю, як вияв довіри – і суспільства взагалі, і президента, обраного більшістю населення. І як стимул для подальшої роботи. Активної роботи. Я це так розцінюю, не більше”, – заявив антикорупційний прокурор.
Холодницький запевнив, що нового мундира не шитиме, бо за два місяці прокурорська форма скасовується. А на виконання службових обов’язків регалія якщо і вплине, то лише позитивно.

Також прокурор спростував секретність указу про присвоєння службового рангу.

“Цей указ не є таємним. Грифу таємності в ньому немає. Не знаю, чому вирішили, що він таємний. Може, тому, що його немає на сайті”, – пояснив він.

Раніше повідомлялося, що 31 грудня 2015 року президент підписав указ №735/2015 про присвоєння звань низці українських чиновників. Інтернет-видання dt.ua не змогло отримати повний перелік відзначених, оскільки указ президента закритий.

Цим указом заступнику генпрокурора України – головному військовому прокурору Анатолію Матіосу було присвоєно звання державного радника юстиції II класу, яке відповідає військовому званню генерал-лейтенанта. А  заступнику генпрокурора – начальнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому присвоєно звання державного радника юстиції ІІІ класу, що відповідає генерал-майору.

Читайте також:
Генпрокуратура відмовилася продати Шокіна за $1 млрд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна