На Донбасі СБУ затримала бойовика й інформатора “сепарів”

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовими затримали в селі Нижнє Попаснянського району Луганської області місцевого мешканця, який входив до незаконних збройних формувань т. зв. “ЛНР”.

На початку воєнних дій бойовик зі зброєю в руках ніс службу на блокпосту в селищі Світличне. Разом з іншими бойовиками він виявляв проукраїнськи налаштованих мешканців району та передавав командирам незаконних озброєних формувань, які вивозили їх у невідомому напрямку.

Під час наступу сил антитерористичної операції бойовик зі своїм підрозділом відступив у напрямку Луганська. Згодом, розчарувавшись у доцільності створення “Новоросії”, залишив зброю і повернувся додому, де переховувався від правоохоронних органів.

Бойовик "ЛНР". Фото: відео прес-центру СБУ

Бойовик “ЛНР”. Фото: відео прес-центру СБУ

Як повідомляє прес-центр СБУ, бойовика та задокументовані СБУ матеріали його протиправної діяльності передано до Національної поліції для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України – “створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності” (карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років).

Паралельно у Волноваському районі Донеччини співробітники спецслужби затримали інформатора терористичної організації “ДНР”.

Місцевий мешканець був завербований представником диверсійного підрозділу – т. зв. “окремий розвідувальний батальйон армії ДНР “Легіон” – у жовтні минулого року. Він погодився надавати кураторам дані про переміщення українських сил та техніки АТО у Волноваському районі. В грудні інформатор отримав нове завдання, за яким передавав відомості про дислокацію підрозділів Збройних сил України у Вугледарі, Волновасі тощо.

Щодо нього відкрито кримінальне провадження за ст. 256 Кримінального кодексу України – “сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності”, від 3 років тюрми.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
На Луганщині СБУ викрила майора МВС у роботі на російську спецслужбу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна