Нацгвардія оприлюднила цифри загальних втрат батальйону “Донбас” за час АТО

 

За час проведення антитерористичної операції на Сході батальйон “Донбас” втратив 67 бійців. Про це йдеться у повідомленні Національної гвардії України, до складу якої входить підрозділ.

“Загалом під час проведення антитерористичної операції батальйон “Донбас” втратив 67 побратимів, отримали поранення 173 особи”, – сказано в повідомленні.

Перебували у заручниках незаконних збройних формувань 132 чоловіки, одного до цього часу не звільнено. При цьому вважалися зниклими безвісти 78 чоловік, досі залишаються не розшуканими 20.

“За мужність і героїзм, проявлені при захисті України від збройної агресії державними нагородами України нагороджено 245 бійців батальйону, 66 із них – посмертно, відзнаками Міністерства внутрішніх справ України нагороджено 11 осіб, із них 3 – іменною вогнепальною зброєю, 120 отримали відзнаки Національної гвардії України”, – йдеться в повідомленні.

До складу НГУ добровольчий батальйон “Донбас” увійшов на початку червня 2014 року.
Тоді його формальним командиром був Семен Семенченко (Костянтин Гришин), нині – народний депутат від об’єднання “Самопоміч”.

Протягом липня 2014 року батальйон воював під Горлівкою та Попасною, де загинуло три добровольці. 22 липня 2014 року під час другого штурму Попасну було звільнено від терористів.

Також підрозділ брав участь у визволенні Лисичанська та подальшій “зачистці” міста, у “зачистці” Золотого та боях за Первомайськ.

10 серпня 2014 року разом з підрозділами Збройних сил та іншими військовими формуваннями було розпочато операцію по звільненню від терористів Іловайська Донецької області, в якій “Донбас” відігравав ключову роль.

“Але за відсутності відповідного потужного озброєння, броньованої техніки та через введення на плацдарм бойових дій регулярних військ Російської Федерації батальйон вимушений був відступити та зазнав значних втрат: загинуло 22 бійці, отримали травми та поранення 39, було захоплено у заручники 111 та зникли безвісти 20 бійців “Донбасу”, – заявляють у Нацгвардії.

У період січня-лютого 2015 року батальйон “Донбас” брав участь у бойових діях у районі населених пунктів Вуглегірськ, Нікішине, Чорнухине, Новогригорівка, Дебальцеве та Логвинове, де загинуло 8, отримали поранення 8, було захоплено у заручники 1 та зникли безвісти 2 військовослужбовці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна