Рубль зміцнюється на тлі деякого подорожчання нафти

Російський рубль (тимчасово?) відштовхнувся від дна й демонструє зміцнення на тлі здорожчання нафти.

Долар досяг позначки 79,81 рубля через п’ять хвилин після початку біржової торгівлі 22 січня, тоді як попереднього дня торги завершилися на позначці 82,63, а також було досягнуто абсолютний максимум валюти США проти рубля – 85,999, пише Рейтер.

До 10.15 московського часу валюта США розрахунками “завтра” торгувалася поблизу 80,08 рубля. Тобто рубль зріс приблизно на 3,1% порівняно з показником закриття попередньої сесії.

Світові ціни на нафту в п’ятницю, 22 січня, продовжують зростання. Сорти нафти Brent і WTI повернулися до позначки в $31.

Як свідчать дані торгів, сьогодні вранці ціна березневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 4,41% і досягла $30,91 за бочку.
Березневі ф’ючерси на сорт WTI досягли $30,85, що показує зростання на 4,49%.

Учора, 21 січня, вартість “чорного золота” також активно зростала. Станом на вечір, нафту Brent зросла на 6,21% – до $29,61, WTI також показувала позитивну динаміку на 5,73% – до $29,98.

Ціни на нафту зростають, оскільки трейдери вирішили закрити частину коротких позицій після похолодання в США і Європі.
Але водночас фундаментальних причин для зростання цін немає, оскільки пропозиція нафти на світовому ринку, як і раніше, перевищує попит більш ніж на 1 мільйон барелів на добу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна