Атака терористів на університет у Пакистані: понад 20 загиблих

 

Бойовики руху “Талібан” атакували кампус університету в пакистанському місті Чарсадда, повідомляє CNN. Після того як силовики відбили будівлю, застреливши чотирьох нападників, у кімнатах було знайдено тіла щонайменше 21 загиблого.

Поранення отримали понад 50 людей.

Трагедія сталася в Університеті Бача Хан – менш ніж за 40 кілометрів від військової школі в Пешаварі, де в грудні 2014 року під час схожої атаки пакистанського “Талібану” було вбито 145 людей (серед яких 132 – діти віком від 10 до 18 років).
Жертви сьогоднішнього теракту – також переважно студенти.

За інформацією телеканалу “Аль-Арабія”, терористи напали на університет уранці, коли за розкладом починаються заняття. Один із лідерів “Талібану”Умар Мансур заявив, що цей напад – “відплата за спецоперацію військових” проти руху. Місцева преса зазначає, що саме Мансур стояв за вбивством школярів у 2014-му.

Минулого місяця, коли відзначали роковини того теракту, силовики відзвітували про “феноменальний успіх” масштабної операції проти “Талібану”, в ході якої було вбито щонайменше 3,5 тисячі бойовиків.

Заснований 2012 року Університет Бача Хан було названо на честь Абдула Гаффара (Бачі) Хана – політичного й духовного лідера пуштунів і послідовника Махатми Ганді. Він також заснував ліберальну партію, яка є одним із головних опонентів Талібану.

Саме сьогодні, 20 січня, в університеті мали вшановувати пам’ять Хана, який помер у цей день 1988 року. Як повідомив журналістам студент вишу Захур Хан, у момент нападу терористів студенти й запрошені гості саме починали збиратися в університеті, щоб пом’янути засновника.
Водночас чимало студентів, які на той час не мали занять, іще спали в своїх кімнатах.

Напередодні, 19 січня, в місті Пешавар терорист-смертник в’їхав на мотоциклі на контрольно-пропускний пункт поліції й задіяв вибуховий пристрій. Загинуло 11 людей, ще 21 поранено.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна