Загиблі під час теракту в Буркіна-Фасо українки вважали українських військових “карателями”

 

Стали відомі подробиці щодо загибелі громадян України в результаті атаки бойовиків “Аль-Каїди” в центрі столиці Буркіна-Фасо – Уагадугу.
Загиблі українці – власниця кафе, яке атакували терористи, а також її сестра, 9-річний син та матір, повідомляє МЗС.

Як писала “Новинарня”, в ніч на 16 січня в результаті нападу трьох ісламських бойовиків на готель Splendid в Уагадугу загинули загалом не менше 27 осіб (згодом кількість жертв зросла до 29).  У результаті спецоперації силовики звільнили з готелю 176 заручників, більше 30 з яких було поранено, а терористів ліквідували.

Але спершу терористи увірвалися до розташованого поруч із готелем Cappuccino Café, власниками якого є громадянин Буркіна-Фасо Гайтан Сантомена та його дружина, 38-річна українка Вікторія Янковська, що переїхала до цієї африканської країни з Харкова.

Від куль терористів загинула також 36-річна сестра Вікторії, Яна Янковська. Вона теж мешкала в Буркіна-Фасо й через тиждень збиралася виходити заміж.
Саме на весілля молодшої дочки до Уагадугу приїхала мати Віки та Яни, яка також стала жертвою бойовиків.
Серед загиблих – і 9-річний син Вікторії та Гайтана, Мішель (Михайло) Сантомена.

* * *

Поки рідні та близькі загиблих сумують, а МЗС України робить усе можливе, аби доставити тіла жертв на батьківщину, допитливі блогери поцікавилися змістом їхніх сторінок у соцмережах.

І виявили, що Вікторія “підтримувала терористів на Донбасі”. Такі висновки можна зробити з її сторінки в мережі “Однокласники”. Зокрема, жінка була підписана на  групу “Анти-Фашистский Фронт!-нет УкроНацизму!”.

Виктория-Янковская-ОК-профиль
Пости з цієї групи закриті для сторонніх, але в стрічці Вікторії є й інші політичні дописи, які вона “вподобала”. Наприклад, допис користувача під ніком “ламбада стекловата” в групі “Харьков Новостное Агенство”:

“Украина – это единственная страна, где “военные” и “патриоты” скрывают свои лица, а “террористы” – нет.
Меня который месяц мучает вопрос:почему они прячут лица ? Они же освободители ? Чего тогда боятся?
Ответов может быть сотни …я склонна думать,что первое :не всегда под “намордниками “скрывается лицо украинского военного .И второе: люди в “намордниках ” хорошо осознают что они не освободители ,а каратели.”

Виктория-Янковская-ОК

Або такий допис:

Яна-Янковская-ОК2

А цей допис користувача ЛАНА “вважає класним” і покійна Яна Янковська:

“Неужели после действий ХУНТЫ в Славянске у нас еще останутся слепцы, которые  будут обвинять во всем РОССИЮ ! Украина объявила войну …..Украине?”

Виктория-Янковская-ОК2

На сторінці Яни антиукраїнських розшарень значно менше.
Яна-Янковская-ОК-профиль
Але є, скажімо, такий пост – тобто не просто “лайк”, а її власне “розшарення”:
Яна-Янковская-ОК

Привертають увагу також вподобання плакатів із георгіївськими стрічками.

Загалом у результаті атаки бойовиків на 4-зірковий готель “Сплендід” та кафе “Капуччіно” загинули представники 18 національностей.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.