Нові звірства ІДІЛ. Учора був найкривавіший день за всю війну в Сирії?

Не менш ніж 85 цивільних осіб і 50 солдатів загинули в суботу під час атаки терористичної організації “Ісламська держава” на місто Дейр-ез-Зор, що розташоване на північному сході Сирії.
Про це пише AFP із посиланням на “Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини”.

При цьому державне видання SANA стверджує, що кількість жертв серед цивільного населення становить близько 300 осіб.

Якщо ця інформація підтвердиться, 16 січня 2016 року стане одним із найбільш кровопролитних днів війни в Сирії, яка триває вже п’ять років.

Також повідомляється, що терористи ІДІЛ у Дейр-ез-Зор взяли в заручники понад 400 мирних жителів. Серед викрадених – родини бійців, які підтримують уряд Башара Асада.

Напад на Дайрі-ез-Заур вчинено у відповідь на просування сирійських військ у районі Алеппо, де загинули щонайменше 16 джихадистів, та бомбардування міста Ракка.

Унаслідок атаки підрозділам ІДІЛ вдалося увійти в північну частину Дайрі-ез-Заура й захопити одне передмістя Аль-Багілія, де і були страчені більшість цивільних. За твердженням SANA, терористи вбивали в основному жінок, дітей і пенсіонерів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна