“Сепари” обстріляли автомобіль ОБСЄ в Мар’їнці

Незаконні збройні формування в Мар’їнці Донецької області в суботу обстріляли патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
Представники місії не постраждали, передає “Інтерфакс-Україна” з посиланням на українську сторону Спільного центру з координації та контролю (СЦКК).

“Сьогодні, 16 січня, снайпер незаконних збройних формувань, з непідконтрольних українському уряду територій окремих районів Донецької області, обстріляв патруль місії ОБСЄ. Представники СММ не постраждали, їх життю вже нічого не загрожує, проте автомобіль пошкоджений”, – сказано в повідомленні СЦКК, оприлюдненому на сайті Міністерства оборони України.

Як зазначено, в Мар’їнці, де вже більше ніж півроку немає газу, зараз ведутьсяроботи з ремонту пошкодженого газопроводу.
Представники місії СММ ОБСЄ були у складі патруля, в який входили офіцери української сторони СЦКК, сапери Держслужби з надзвичайних ситуацій і військовослужбовці цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання “Донецьк”.

“Головним завданням спільного патруля було забезпечення безпеки цивільного персоналу, який виконував ремонтні роботи. Спостерігачами української сторони СЦКК неодноразово зазначалося, що обстріл з боку бойовиків НВФ здійснюється для того, щоб затягнути процес відновлення інфраструктури на території, яка перебуває під контролем української влади, в тому числі і місті Мар’їнка, та залякати як спостерігачів СММ ОБСЄ, так і ремонтників”, – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зауважує, що була створена група контролю та координації відновлювальних робіт, яка займається суто питаннями відновлення інфраструктури Донбасу, і “неприпустимо, щоб люди працювали під обстрілами”.

“У черговий раз змушені констатувати, що російська сторона СЦКК у цей час не може забезпечити повне припинення вогню бойовиків навіть під час проведення відновлювальних робіт електромереж, водопроводів, газопроводів на визначених у Мінську пріоритетних ділянках”, – сказано в повідомленні української сторони СЦКК.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна