Київських податківців злапали на хабарі майже 4 млн. грн.

 

Трьох київських податківців сьогодні затримали за підозрою в отриманні хабара на суму 3,8 млн.
гривень.
Про це повідомили в Генеральній прокуратурі та Державній фіскальній службі.

Два співробітники податкової інспекції Шевченківського району та начальник відділу Солом’янського управління ДФС вимагали гроші від директора підприємства за те, щоб держава відшкодувала йому 14 млн. гривень ПДВ.
Податківців схопили “на гарячому”, причому один з них спробував втекти на автомобілі, але був схоплений після того, як здійснив кілька аварій.

За даними ГПУ, порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (хабар), їм загрожує по 12 років в’язниці.
При цьому ДФС повідомляє, що також розслідується шахрайство (ст. 190), зловживання владою (ст. 364) і ухилення від сплати податків (ст. 212).

Під час слідчих дій було проведено більше 40 обшуків у службових приміщеннях київського міськуправління ДФС, в будинках учасників злочинної групи, їхніх автомобілях, банківських сховищах, за результатами яких вилучені значні суми коштів, а також речові докази скоєння тяжких злочинів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна