У Франції в результаті сходження лавини загинув українець

 

У Французьких Альпах у результаті сходження снігової лавини загинуло щонайменше троє людей. Один із них – громадянин України, повідомляє “Смак подорожника” з посиланням на Euronews.

Сходження лавини відбулося 13 січня близько 16-ї години за місцевим часом у районі лижного курорту Ле дез Альп (Les Deux Alpes), що у французькому департаменті Ізер неподалік Гренобля. Сніговою масою накрило групу з десяти школярів із ліцею Сент-Екзюпері в Ліоні та вчителя, що їх супроводжував.

Рятувальники одразу почали пошукову операцію.

avalanche deux alpes

Двоє з трьох знайдених загиблих – школярі: хлопчика 14 років виявили вже мертвим, а 16-річна дівчина померла згодом у лікарні від отриманих травм.

Третій – український лижник. За інформацією французької преси, яка цитує представників місцевої поліції, він катався окремо й не мав відношення до групи школярів.

В МЗС України загибель українського громадянина підтвердили, але його ім’я наразі не повідомляється.

Водночас за інформацією ТСН, загиблий українець – також школяр, який навчався в ліонському ліцеї.

Як запевняють представники місцевої влади, “чорна” за складністю лижна траса на схилі, з якого зійшла лавина, закрита від початку сезону в грудні з міркувань безпеки.
Напередодні трагедії впродовж кількох днів тривали сильні снігопади. Шар свіжого снігу погано прилягав до старого, що й зумовило сходження лавини 20 метрів шириною 300 – довжиною.

Французькі правоохоронці з’ясовують, чому школярі каталися на закритій трасі. До того ж після снігопадів було оголошено небезпеку сходження лавини.

До Ліона виїхав міністр освіти Франції, щоб зустрітися з родичами загиблих та постраждалих учнів.

Як повідомив речник місцевого уряду Жан-Поль Боннетен, якого цитує Daily Mail, станом на вечір середи рятувальники відшукали всіх учасників шкільної групи. Трьом підліткам було проведено серцеву реанімацію, вчитель отримав серйозні травми. Решта врятованих школярів фактично не постраждала.

french-alpes-avalanche-rescuers

Однак пошуковці продовжують операцію, щоб переконатися, що під снігом не залишилося інших людей.

У пошуках задіяні спеціально навчені собаки та три гелікоптери, один з яких оснащено тепловізором, за допомогою якого рятувальники намагаються виявити під снігом живих людей.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна