Продовження чисток у ФІФА: відставка генсека

Міжнародна федерація футболу звільнила Жерома Вальке з поста генерального секретаря організації.

“Надзвичайний комітет ФІФА прийняв рішення 9 січня 2016 року негайно звільнити Жерома Вальке з поста генерального секретаря ФІФА. Таким чином Вальке більше не є генеральним секретарем”, – сказано в повідомленні, яке з’явилося на сайті ФІФА сьогодні.

Француза Вальке відсторонили від виконання своїх обов’язків 17 вересня 2015 року, а 7 січня 2016-го арбітражна палата комітету з етики ФІФА відкрила проти нього справу.

Вальке підозрюють у причетності до нелегального продажу квитків на матчі чемпіонату світу 2014 року в Бразилії.

У ФІФА зазначають, що надалі обов’язки генерального секретаря виконуватиме Маркус Каттнер.

Продовження чисток у ФІФА

Звільнення Вальке – продовження кадрових чисток у ФІФА, пов’язаних із викриттям незаконних операцій у цій структурі.

Навесні 2015 року розгорівся гучний корупційний скандал, підсумком якого стало порушення кримінальних справ проти 6 членів виконавчого комітету ФІФА.

Восени минулого року було відкрито також справи стосовно президента ФІФА Зеппа Блаттера та глави УЄФА Мішеля Платіні. Приводом послужив переказ Блаттером платежу у розмірі 2 мільйонів швейцарських франків на рахунок Платіні у 2011 році.
Обох відсторонили від футболу на вісім років, при цьому слідча палата комітету з етики ФІФА наполягає на довічному відсторонення і Блаттера, і Платіні.

Блаттер заявляв, що не буде продовжувати роботу у футболі, а Платіні вирішив зняти свою кандидатуру з виборів нового президента ФІФА та зосередитися на спростуванні інформації про його причетність до корупції.

Вибори нового глави ФІФА пройдуть 26 лютого.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна