Apple працює над власним електромобілем. Tesla вмикає автопілот

Глава компанії Tesla Ілон Маск заявив, що Apple у даний час веде роботу над створенням власного електроавтомобіля. Він назвав це “таємницею, яка відома всім”.

У самій компанії Apple не поспішають офіційно оголошувати про роботу над автомобілем, хоча вона і зареєструвала інтернет-домени apple.car та apple.auto.

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі Ілон Маск стверджує: “Важко щось приховати, коли наймаєш більше тисячі інженерів для певної мети”.

Ілон Маск

Ілон Маск

Компанія Tesla – стартап із Кремнієвої долини – відома якраз тим, що розробляє електромобілі. В даний час Tesla Motors не отримує прибутку від виробництва своїх авто, хоча спеціалізується на машинах люкс-класу.

При цьому компанія зіткнулася з тим, що в останні місяці кількох провідних інженерів Tesla переманили до себе їхні конкуренти – Apple і Faraday Future.

Ілон Маск заявляє, що не вважає виробника телефонів iPhone загрозою для свого продукту. “Це розширить індустрію”, – каже він.

“Tesla буде продовжувати виробляти найпривабливіші електрокари, це наша мета, але водночас ми допомагатимемо іншим компаніям створювати власні автомобілі”, – зазначає Маск.

Чудеса на автопілоті

Вартість автомобілів Tesla’s Model S у Великій Британії варіюється від 56 до 85 тис. фунтів (81-124 тис. доларів) залежно від ємності батареї і потужності.
За останні роки Tesla стала одним із найбільш продаваних електрокарів.

Додана нещодавно опція автопілота дала автомобілю кілька додаткових автоматичних функцій: слідування по смузі; коригування швидкості при появі перешкода; зміна смуги без участі водія.

Минулого тижня була додана нова функція, за допомогою якої власник може підігнати авто за допомогою смартфона.

“Остання версія функції Summon дозволяє викликати автомобіль, який під’їде до вас, виїхавши з гаража й зачинивши за собою двері”, – сказав Ілон Маск.

“Це перший крок. Згодом ви зможете викликати автомобіль із Нью-Йорка, перебуваючи в Лос-Анджелесі. Він сам проїде через всю країну, заправляючи себе по дорозі”, – додав Маск.
Наразі це звучить як сцена з далекого майбутнього, але, на думку голови Tesla, подібне може стати реальністю “через два роки”.

“У довгостроковій перспективі ніхто не стане купувати автомобіль без функції автопілота”, – каже керівник Tesla.

Засновник компанії визнав, що майбутнє її автовиробництва залежить від впровадження більш дешевої моделі Model 3. Це, як сподівається Маск, відбудеться до кінця 2017 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна