Глава литовського МЗС заявив, що їм незручно висловлювати співчуття Ірану

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс у твітері зазначив, що йому незручно висловлювати співчуття Ірану у звʼязку із загибеллю президента Ібрагіма Раїсі, поки росіяни вбивають цивільних в Україні іранськими дронами.

Допис  опубліковано у понеділок, 20 травня.

“Мені незручно висловлювати співчуття, поки Іран надсилає безпілотники, які використовуються проти цивільних в Україні”, – заявив Ландсбергіс.

Нагадаємо, що польський президент Анджей Дуда відреагував на загибель президента Ірану, який підтримує Росію у війні проти України, порівнянням зі смертю експрезидента Польщі Леха Качинського в авіакатастрофі в РФ у 2010 році.

Нагадаємо, що Іран підтримує Росію у її загарбницькій війні проти України, надаючи, серед іншого, безпілотники-камікадзе, якими РФ проводить щоденні повітряні атаки.

Іранські посадовці перебувають у санкційних списках держав Заходу за надання військової підтримки РФ, а також – за придушення насильницьких протестів та порушення верховенства права в країні.

Читайте також:
Іран звинувачує США в загибелі президента Раїсі через американські санкції, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна