АТО: 34 обстріли, мінометний наліт на Малинове, без втрат

 

Минулої доби, 6 вересня, незаконні збройні формування на Сході 34 рази відкривали вогонь по позиціях української армії. Із них 20 обстрілів характеризуються як неприцільні. Втрат серед наших військових немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Приморський напрямок. У районі Лебединського бойовики з опівночі до 18:00 шість разів відкривали вогонь по наших опорних пунктах із різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, ворог застосовував зброю на підступах до Широкиного та Водяного. Після 18-ї години бойовики ще п’ять разів обстрілювали позиції ЗСУ біля Водяного з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. Під такий вогонь потрапили також українські опорні пункти біля Гнутового, Богданівки та Талаківки.

На Донецькому напрямку противник продовжив провокативні обстріли укріплень сил АТО в районах Зайцевого і шахти “Бутівка”. Також наприкінці доби бойовики двічі били з гранатометів і стрілецької зброї по Авдіївській промзоні.

На Луганському напрямку противник близько 13-ї години застосував гранатомет поблизу Кримського, а приблизно о 19-й годині бойовики випустили три міни калібру 82 міліметри біля Малинового.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь. За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

Читайте також:
Загиблі серпня: імена й обличчя 13 героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна