ТКГ в Мінську: Україна пропонує поміняти заручників “87 на 309”

 

Українська сторона в рамках гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську підтвердила свою позицію про вимогу звільнити 87 українців і готова до їх обміну на 309 осіб, яких просять ОРДЛО.
Про це повідомила після переговорів 6 вересня перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

“Мінськ. Гуманітарна підгрупа, де українську сторону представляли також Віктор Медведчук, експерти СБУ та Валерія Лутковська. В присутності ОБСЄ підтвердили передану днями пропозицію щодо негайного звільнення заручників. Ми вимагаємо звільнити 87 українців, чиє місцезнаходження нами встановлене. Українська сторона в рамках компромісу готова звільнити 309 осіб, аби витягти наших”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

Переговорниця наголосила на важливості того, що ОРДЛО більше не заперечують, що утримують 87 українців із тих 144, яких вважає заручниками сепаратистів Київ.

“Ми чітко стоїмо на позиції, що зі списку вимог ОРДЛО [на обмін] мають бути виключені всі ті, хто не має жодного відношення до війни на Донбасі”, – . наголосила Ірина Геращенко.

“Чекаємо відповіді на наші офіційні компромісні пропозиції, які повністю базуються на Мінських угодах. Камінь спотикання – це вимога звільнити криміналітет і терористів, що не підпадають під дії Мінських угод, тому це неприйнятно”, – наголосила представниця України в гуманітарній підгрупі.

Читайте також:
Україна зібрала інформацію про 90 осіб у полоні ОРДЛО
із 137-ми зі списку на обмін, – Геращенко

Як вижити в полоні та після нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна