Голова податкового комітету ВР виключає амністію для “євроблях”

 

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна виключає податкову амністію для власників автомобілів з іноземними номерами.

“Як ми можемо піти на поступки? Я не сприймаю вимоги та вважаю, що це було б недоречно загалом. У країні все суспільство повинно розуміти, що такі ультиматуми не повинні розглядатися негайно. Це що, соціальне питання? Ні”, – заявила голова комітету ВР в ефірі телеканалу “112 Україна”, передає “ВВС Україна”.

Нагадаємо, 6 вересня в Києві власники автомобілів з іноземною реєстрацією з різних регіонів України влаштували мітинг під Верховною Радою і перекрили рух вулицею Грушевського та інші вулиці в урядовому кварталі, вимагаючи лібералізації розмитнення таких авто. Вони оголосили свою акцію безстроковою.

Ніна Южаніна заявила, що вже є кілька варіантів, як вирішити дану проблему.

“Люди, які сьогодні вийшли на вулицю, не хочуть нічого платити та не хочуть нести відповідальність за порушення законодавства. Ми не можемо забути й не реагувати на те, що 8 млн. громадян мають автомобілі з українською реєстрацією, платили податки тощо”, – сказала вона.

За словами голови податкового комітету, питання, як бути з власниками нерозмитнених автівок, має вирішити Кабінет Міністрів і подати відповідний законопроект до парламенту.

Як інформувала “Новинарня“, ГО “Авто євро сила” – організатор протестів – пропонує уряду встановити ціну розмитнення – 500 доларів.
“Вчора було зібрано позачергове засідання Кабміну, і ми чули пропозицію від уряду залишити ПДВ і мито, а акциз скасувати”, – розповідав голова “АЄС” Ярошевич.

Державна фіскальна служба повідомляла, що в Україні незаконно перебуває понад 63,9 тисячі автомобілів з іноземними номерами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна