Брата Саакашвілі затримали й готуються депортувати до Грузії

 

Українські силовики затримали брата екс-голови Одеської ОДА, лідера “руху нових сил” Михеїла Саакашвілі Давида Саакашвілі.

Про це повідомив політик на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сьогодні на світанку вісім представників МВС Авакова затримали мого брата Давида Саакашвілі, коли він виходив з дому в Києві, й вивезли в невідомому напрямку”, – написав він.

Михеїл Саакашвілі зазначив, що його брат – юрист і мав посвідку про проживання в Україні.

Водночас радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива в ефірі каналу “112 Україна” заявив, що брата Саакашвілі Давида затримали за порушення режиму перебування в Україні.

“Міграційна служба й поліція затримали його й готують до депортації”, – сказав Кива.

Він зазначив, що Давид Саакашвілі є громадянином Грузії.

Михеїл Саакашвілі розповів також про наміри влади не пустити його в Україну, посилюючи охорону на кордоні.

“Одночасно вчора на прикордонні пункти всього Західного кордону надіслали мобільні групи з Києва, тому що не довіряють місцевим прикордонникам. Завдання мобільних груп, в які в тому числі входять представники колишнього “Беркута”, не дати мені пройти та забрати паспорт. Ну що ж, зустрінемося на кордоні”, – додав політик.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 квітня Михеїл Саакашвілі заявив, що його брату Давиду скасовано посвідку на проживання в Україні.

26 липня президент Петро Порошенко позбавив Михеїла Саакашвілі громадянства України.
Формальною підставою для припинення громадянства стало нібито приховування ним у 2015 році, коли екс-президент Грузії набував громадянство України, інформації про кримінальні справи проти нього у Грузії.

Саакашвілі заявив, що 10 вересня прибуде з Польщі на кордон України і через пункт пропуску “Краковець” (Львівська область) спробує в’їхати в Україну.
Українські прикордонники не збираються впускати його до країни.

Читайте також:
У Генпрокуратурі пояснили, як Саакашвілі може потрапити в Україну
й подати до суду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна