У Росії заочно арештували прокурора Кравченка, за те що він обвинувачує Януковича у держзраді

 

Басманний суд Москви за клопотанням Слідчого комітету РФ заочно заарештував прокурора Головної військової прокуратури України Руслана Кравченка та слідчого з особливо важливих справ Вадима Приймачка.

Як повідомляє петербурзький сайт “Фонтанка” з посиланням на Басманний суд, там ввечері 20 липня були розглянуті й задоволені клопотання, з яких випливає, що Кравченко і Приймачок є обвинуваченими у кримінальній справі, порушеній за статтею 299 російського КК – “притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності або незаконне порушення кримінальної справи, поєднане з обвинуваченням особи у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину”.

Як відомо, прокурор Кравченко в даний час підтримує обвинувачення в заочному судовому процесі над громадянином України, екс-президентом Віктором Януковичем у справі про державну зраду.

Слідчий Приймачок домігся через суд права на виїмку документів в адміністрації президента Росії на вулиці Іллінка в Москві.

Минулого року прокуратурою України порушена і розслідується також справа щодо міністра оборони Сергія Шойгу і 17 російських посадовців і воєначальників через російську агресію проти України.

Читайте також:
Справа про держзраду: Янукович написав два листи з проханням
ввести війська РФ в Україну

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.