“Луганське енергетичне об’єднання” відновлює живлення боржників

 

“Луганське енергетичне об’єднання” прийняло рішення про відновлення постачання електроенергії підприємствам-боржникам. Про це повідомила прес-служба ЛЕО.

“20 липня у Києві відбулася робоча нарада щодо відновлення нормальної роботи підприємств Луганської області та щодо пошуку виходу з кризової ситуації, що склалася в області через величезні борги комунальників за електроенергію”, – йдеться в повідомленні ЛЕО.

Нарада пройшла за участі віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, гендиректора ЛЕО Володимира Грицая, голови ОДА Луганщини Юрія Гарбуза, голови НКРЕКП Дмитра Вовка.

“В результаті зустрічі було прийнято рішення піти назустріч боржникам – комунальним підприємствам області та відновити подачу струму на всі об’єкти водопостачання, що були вимкнені станом на сьогоднішній день. Це відбудеться в найближчі години”, – повідомили у прес-службі підприємства.

“Всі заплановані відключення скасовуються та робиться перенесення дат знеструмлень на 1 серпня 2017 року, тим самим всім зацікавленим структурам дається можливість розглянути пропозиції ЛЕО по виходу з кризи та скласти відповідний план дій”, – заявили в ЛЕО.

Як відомо, ЛЕО Костянтина Григоришина не контролює енергорозподіляючі активи на тимчасово непідконтрольній частині Луганської області, але, за рішенням уряду, саме ЛЕО є єдиним постачальником електроенергії на територію області.
Компанія раніше пропонувала уряду обмежити перетікання, або оплачувати такі поставки за рахунок бюджету, проте ніяких рішень в цьому напрямку Кабмін так і не прийняв.
З квітня ЛЕО почала відключати від електропостачання всі підприємства житлово-комунальної сфери області, які мають борги за електроенергію.

У компанії повідомили, що станом на 1 березня споживачі заборгували ЛЕО 5,5 млрд. гривень.
З цієї суми понад 80% заборгували споживачі з неконтрольованих українською владою територій – майже 5. млрд гривень.
Борг ЛЕО перед ДП “Енергоринок” становить близько 5,2 млрд. гривень.

 

Читайте також:
Десятки тисяч людей на Луганщині залишились без води

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.