Наступним завданням України має бути входження до Шенгенської зони, – віце-прем’єр

 

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що наступним завданням влади є початок переговорів про входження України до Шенгенської зони.

“Одне із завдань, яке ми для себе ставимо, – це початок діалогу щодо залучення України до Шенгенської зони”, – сказала Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Також, за її словами, необхідно вести переговори про “дорожні карти” щодо лібералізації доступу українських послуг на ринок ЄС та європейських послуг – в Україну.

Так, Києву та Брюсселю треба погоджувати дорожні карти щодо телекомунікаційних, поштових, фінансових послуг, морських перевезень, а також провести переговори про доступ на цифровий ринок, каже Климпуш-Цинцадзе.

При цьому віце-прем’єрка не вважає за необхідне провадити переговори щодо лібералізації умов руху робочої сили. Натомість Климпуш-Цинцадзе “вважає важливішим зосередитися на створенні можливостей для реалізації громадян України на батьківщині”, зазначає агенція.

Читайте також:
Порошенко на “Сі бризі”: Україна прагне повернути на порядок денний питання про ПДЧ НАТО

Як писала “Новинарня“, президент Петро Порошенко заявив про новий початок діалогу з НАТО, аби отримати план дій щодо членства, 10 липня під час візиту в Київ генсека ООН Єнса Столтенберга.
У штаб-квартирі НАТО спростували домовленість почати діалог з Україною про ПДЧ.

13 липня саміт Україна-ЄС не ухвалив підсумкову декларацію через небажання низки країн ЄС визнати європейські прагнення України.

Як відомо, 11 червня Україна отримала від ЄС безвізовий режим для поїздок громадян із біометричними паспортами.
Членами Шенгенської угоди не є навіть деякі країни-члени ЄС, як-то Румунія, Болгарія та ін.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна