АТО: 35 обстрілів за добу, в бойовому зіткненні під Новотошківським загинув військовий

 

За минулу добу, 14 липня, незаконні збройні формування активізували збройні провокації практично вздовж усієї лінії розмежування. Загалом противник 35 разів порушував перемир’я, обстрілюючи позиції Збройних сил України. Один боєць ЗСУ загинув, троє – отримали поранення. Сили АТО 15 разів відкривали вогонь у відповідь.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в ранкових зведеннях 15 липня.

Різке збільшення вогневих провокацій наприкінці минулої доби зафіксовано на Луганському напрямку. Тут бойовики близько 23-ї години зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по селищам Донець та Новозванівка. З 82-мм мінометів накривали Кримське.

“Цієї ночі відбулось і бойове зіткнення українських військ з противником. Майже з опівночі і до другої ночі в районі Новотошківського група бойовиків безуспішно намагалась наблизитись до наших позицій. На жаль, в ході цих бойових дій один український захисник загинув”, – ідеться у зведенні.

На Маріупольському напрямку після 18:00 противник із гранатометів та 82-міліметрових мінометів бив по наших позиціях у районі Гнутового, Павлополя, Водяного, Кам’янки.

З восьмої години вечора і майже упродовж двох годин бойовики з мінометів калібру 120 мм, зенітної установки, великокаліберних кулеметів обстрілювали Широкине. Внаслідок цього обстрілу двоє українських військових отримали поранення.

Також зі 120-міліметрових мінометів і танка злочинці били по Красногорівці. Крім того, вночі під вогнем ворожих гранатометів вкотре опинились цивільні будівлі у Мар’їнці.

Українська сторона СЦКК уточнила, що житлові квартали населеного пункту потрапили під обстріл о 22:30.
“Ворожі гранати розірвалися поблизу житлових будинків по вулицях Тельмана, Садовій та Степовій. На щастя, серед місцевих мешканців постраждалих немає.
В Мар’їнці працює спостережна група української сторони СЦКК. Інформація щодо остаточних наслідків обстрілу уточнюється.
Для керівництва ОРДО, небажання дотримуватися режиму припинення вогню, на жаль, давно стало нормою”, – сказано в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці”.

На Донецькому напрямку противник о 21-й годині зі стрілецької зброї та гранатометів вів вогонь по шахті “Бутівка” та позиціях ЗСУ біля Авдіївки.
Третій український військовий отримав поранення під час обстрілу Кам’янки.

 

Читайте також:
Нардеп Дейдей отримав поранення в зоні АТО. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна