Державний адвокат Януковича Віталій Мешечек підтримав тактику “штатних” захисників

 

Оболонський райсуд Києва переніс засідання у справі про держзраду екс-президента Януковича на 3 серпня після відповідного клопотання захисту.

Таке рішення суд прийняв 12 липня після звернення державного захисника Віталія Мешечка, який був призначений адвокатом Януковича після того, як екс-президент відкликав з процесу своїх захисників Сердюка і Федоренка.

Як і “платні” адвокати Януковича, Віталій Мешечек виступає за участь підзахисного в режимі відеоконференції і звинувачує прокуратуру в тиску на захист і суд передають “Українські новини“.

“Хочу відзначити, що в засобах масової інформації є інформація від сторони обвинувачення, я вважаю її тиском на сторону захисту, в першу чергу, і на суд, в зв’язку з тим, що сторона звинувачення вважає, що сторона захисту має необхідність і може ознайомитися з матеріалами кримінального провадження, з 19 томами, по два, три, чотири томи в день. Це неприпустимо, це великий обсяг “, – сказав він.

Мешечек підкреслив, що до призначення захисником Януковича він не був ознайомлений з матеріалами справи, та заявив клопотання про надання йому достатнього часу для вивчення наявної інформації.

Адвокат сказав, що не зв’язувався зі своїм клієнтом і з його попередніми захисниками.

“Зі своїм підзахисним я не бачився. Але лінія захисту мені його зрозуміла. Я її підтримую”, – підкреслив Мешечек.

На його думку, Янукович має брати участь в суді по відеоконференцзв’язку і мати можливість ставити питання учасникам процесу.

“Мешечек за 10 хвилин, які тривало засідання, встиг заявити, що процедура заочного засудження Януковича незаконна, оскільки екс-президент позбавлений права брати участь в процесі, і звинуватив прокурорів у тиску на адвоката і суд”, – зазначила в дописі у “Фейсбуці” журналістка Ірина Ромалійська, присутня на процесі.

Також новий захисник Януковича заявив, що має намір погоджувати свою позицію з обвинуваченим і його попередніми адвокатами.

У коментарі журналістам адвокат спростував інформацію про те, що він є “донецьким адвокатом”.
“Я займаюсь адвокатською діяльністю в місті Києві і не є донецьким адвокатом”, – сказав Мешечек, зазначивши, що спеціалізується переважно на кримінальних справах.

Він додав, що здійснює індивідуальну адвокатську діяльність, підписав договір про послуги з Регіональним центром безоплатної правової допомоги і на цій підставі, за рішенням суду, його призначено адвокатом Януковича.

Коли адвоката спитали, чи була в нього можливість відмовитися від участі у цьому процесі, він заявив, що не відповідатиме на “провокативне запитання”.

“Знаомтеся – Віталій Мешечек, новий адвокат Януковича. Призначений державою. З Донецька. Футболіст. Грав за маріупольську команду «Азовсталь». Небегатослівний”, – так раніше відрекомендувала безоплатного захисника Януковича Ірина Ромалійська.

Читайте також:
Оболонський суд повісткою викликав Януковича на десять засідань. ДОКУМЕНТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна