На Донеччині затримали козачого генерала “ДНР”

 

На Донеччині українські правоохоронці затримали 66-річного “отамана регіонального козачого об’єднання ДНР”, який прямував до Бердянська, щоб побачитися з товаришем.

“Було встановлено, що перед правоохоронцями діючий генерал-майор регіонального козачого об’єднання “ДНР”. Він розповів, що в 2011 році почав керувати полком, до складу якого входили 90 рядових козаків. У 2014 році, коли місто захопили окупанти, “козаки” приєдналися до терористів”, – інформує інформує Волноваський відділ поліції Донецької області.

В обов’язки зазначеного незаконного формування входили охорона рубежів, спільні патрулювання на окупованій території.
“Крім того, отаман “хвилював” молодь, займаючись агітацією на підтримку влади фейкової республіки”, – додали в прес-службі поліції.

Під час затримання 66-річний чоловік мав при собі посвідчення отамана “ДНР” і дозвіл на зберігання козацької зброї (шашка, кинджал і батіг).

“Зараз із головним козаком “ДНР” спілкуються оперативники і слідчі Волноваського відділу поліції”, – зазначили в ГУ облуправління поліції.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна