Сьогодні перемир’я остаточно вже закінчилося, – речник АТО

 

Судячи з дій бойовиків ОРДЛО, так зване “хлібне перемир’я”, формально було проголошене на Донбасі з 24 червня, остаточно завершилося.
Про це в коментарі “Новинарні” в четвер, 29 червня, заявив речник прес-центру штабу АТО Антон Миронович.

“Сьогодні перемир’я остаточно вже закінчилося, я так розумію. Принаймні для бойовиків”, – сказав підполковник.

Він зазначив, що, на відміну від попередніх днів, тепер фіксується багато обстрілів навіть у світлу частину доби.

Водночас з початку доби 29 червня немає інформації, що хтось постраждав внаслідок бойових дій, повідомив Миронович.

“Але зараз будемо інформацію уточнювати, тому що знову потужно почалися обстріли”, – сказав речник приблизно о 17:00.

Він нагадав про втрати попередньої доби (один “двохсотий”) і на уточнювальне запитання зазначив, що боєць загинув унаслідок обстрілу на Луганському напрямку.
“Бахмутка, в тому районі, внаслідок обстрілу”, – додав Миронович.

Раніше в четвер речник Міноборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник повідомив на брифінгу, що на Луганському напрямку ситуація в районі Бахмутської траси загострилася. Найактивніші бойові дії розгорнулися в районі села Кримське.
“Там бойовики провели одну коротку мінометну провокацію зранку, а після 19-ї години відкрили потужний мінометний вогонь мінімум з двох напрямків. Під час серії обстрілів, що тривала до 21-ї години, бойовики випустили по позиціях українських військових майже 150 мін різних калібрів”, – розповів речник МОУ.
За його словами, ще по одному мінометному обстрілу відбулося у сусідній Трьохізбенці, а також біля Щастя.
Загалом на Луганському напрямку 28 четвня відбулося 15 обстрілів з боку бойовиків, зокрема шість – із мінометів.

Речник уточнив, що за минулу добу у зоні АТО внаслідок бойових дій один український військовий загинув, чотири (а не три, як повідомлялося раніше) – отримали поранення і бойові травми.

“Рівень застосування важкого озброєння ворогом вчора перевищив середні показники минулого тижня”, – наголосив полковник Мотузяник.

ОНОВЛЕНО. Відповідно до зведення прес-центру штабу АТО станом на 18:00 29 червня, з початку доби бойовики 11 разів обстрілювали позиції ЗС України.
“Найнапруженіша ситуація на Донецькому напрямку. Натомість, на Луганщині після інтенсивних ворожих обстрілів, що відбулись напередодні, встановилось відносне затишшя”, – заявили у штабі.

Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення всі ворожі обстріли відбулись ще до світанку. Зокрема, з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по наших опорних пунктах поблизу Талаківки та Гнутового. Неподалік Павлополя противник застосовував великокаліберні кулемети. А наші укріплення в районі Водяного потрапили під ворожий обстріл з озброєння БМП.

Донецький напрямок. На цій частині фронту проросійські бандформування зосередили свою вогневу активність у південному передмісті Авдіївки та дещо південно-східніше – у районі селища Кам’янка. Так, загарбники декілька разів відкривали по позиціях українських захисників щільний вогонь з мінометів різних калібрів, танків, а також різноманітного піхотного озброєння. Ворожі обстріли з цих засобів вогневого ураження фактично не припинялись впродовж усього дня, йдеться у зведенні.

Як інформувала “Новинарня“, Тристороння контактна група (Україна, Росія, ОБСЄ) домовилася про так зване “хлібне перемир’я” на Донбасі з 24 червня до кінця серпня, на час жнив.

Читайте також:
Глава МЗС Німеччини закликав продовжити “хлібне перемир’я”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна