В Одесі затримали агента ФСБ, який вербував СБУшників і передавав дані через російського консула. ВІДЕО

 

В Одесі затримали агента Федеральної служби безпеки Росії Ігоря Вадимовича Ткаченка “Гравера”, який передавав зібрані дані через в.о. генконсула РФ та намагався вербувати офіцерів української спецслужби.
Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

“Агент Зима. Він же агент Гравер. Він же громадянин Росії і громадянин Молдови Ігор Ткаченко. Колишній начальник зв’язку батальйону “Днестр” так званої ПМР, колишній військовослужбовець підрозділів ГРУ ГШ РФ. І… діючий агент ФСБ та Міністерства держбезпеки Придністров’я. Приїхав в Одесу вербувати офіцерів СБУ”, – написав Цаплієнко у “Фейсбуці”.

За словами журналіста, він зустрівся з Ткаченком уже після його затримання Службою безпеки України, і той “відверто розказав, що здобуті дані передавав через в.о. генконсула РФ в Одесі Євгена Шульцева”.

“До речі, сам агент-невдаха на моє запитання про ставлення до нього з боку української спецслужби каже: “Я могу сказать: “Слава Украине, СБУ слава!” Кормят хорошо, читать, писать, смотреть телевизор не запрещают. Ведут себя корректно. А ведь я, когда попал к ним, думал, что это как гестапо. Что меня на ближайшей “гилляке” повесят. Вот вам смешно, а у нас именно так об Украине рассказывают”, – цитує Ткаченка Цаплієнко.

Також журналіст “1+1” поширив фото з моменту затримання агента ФСБ Ткаченка бійцями СБУ.

Як ідеться в сюжеті Андрія Цаплієнка у програмі “ТСН. Тиждень”, контррозвідка таким чином викрила спробу ФСБ завербувати чинних офіцерів української спецслужби.

Читайте також:
Бразильський подвійний агент «ДНР» Дієго Марчук:
як провалилася спроба впровадити «крота» у полк «Азов»

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна