Редактору “Страни” Гужві суд призначив заставу в розмірі лише 544 тис. грн.

 

У суботу, 24 червня, Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому за підозрою у вимаганні редактору інтернет-видання “Страна.uа” Ігорю Гужві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави.
При цьому прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн. гривень, передає канал “112 Україна”.

Перед цим Шевченківський суд обрав посереднику, затриманому разом із Гужвою, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Під час засідання суду Ігор Гужва заявив, що справа проти його – “чиста провокація”, повідомляє “Укрінформ”.
На його думку, йдеться не про вимагання, не про депутата від РПЛ Дмитра Лінька, “а про те, щоб знищити інтернет-газету “Страна” і посадити мене у в’язницю”.

Як заявила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець, прокуратура Києва не задоволена рішенням суду, оскільки просила про заставу в розмірі 3 млн. гривень, тому зараз вирішується питання про оскарження.

Надія Максимець також уточнила, що також на Гужву судом були покладені додаткові зобов’язання. Зокрема, він повинен здати документи на виїзд за кордон, з’язлятися на першу вимогу слідства, та інші.

Адвокатка Гужви, екс-міністр юстиці часів Януковича Олена Лукаш зауважила, що застава буде внесена і найближчим часом Ігор Гужва буде на волі.

Сам Гужва повідомив, що вини не визнає і буде оскаржувати рішення про міру запобіжного заходу.

Як писала “Новинарня, ввечері 22 червня поліція затримала головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужву та провела обшук у редакції. 23 червня відбувся обшук також у нього вдома. Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.
Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, слідство обвинувачує Гужву у вимаганні грошей в народного депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька та отриманні 10 тисяч доларів за нерозміщення на сайті “Страна” компромату на нього.

Представниця прокуратури Надія Максимець заявила, що посередник, затриманий у справі пішов на співпрацю зі слідством і дає викривальні покази щодо обставин кримінального провадження.

Читайте також:
Справа Гужви: відео показує торги за компромат,
підозра передбачає посадку на 5-10 років

Казус Гужви. Чотири варіанти співжиття влади зі ЗМІ в час війни
від Отара Довженка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна