ТКГ домовилася про “хлібне перемир’я” на Донбасі

 

Тристороння контактна група з питань урегулювання ситуації на Донбасі підтримала звернення місцевих рад про необхідність дотримання “режиму тиші” на час збирання врожаю з 24 червня.
Про це в повідомила прес-секретар екс-президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок так званого “хлібного перемир’я” – дотримання режиму тиші на час збирання урожаю з 24 червня 2017 року і далі», – заявила речниця.

При цьому, за її словами, позиція української сторони на переговорах у Мінську залишається незмінною.
«Блок питань з безпеки – ключ до виконання всього пакета Мінських угод. Повний і стійкий режим припинення вогню, виведення з території України російських військових формувань і важкого озброєння, доступ СММ ОБСЄ до всієї ділянки українсько-російського кордону – ці умови залишаються базовими і принциповими для прогресу в усіх напрямах», – додала Оліфер.

Нагадаємо, попереднього разу перемир’я на фронті оголошувалося з нагоди Дня захисту дітей 1 червня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна