Подав у відставку член НАЗК Руслан Рябошапка

 

Член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка повідомив, що сьогодні, 9 червня, подав Кабміну заяву про свою відставку із займаної посади. Про це Рябошапка написав у “Фейсбуці”.

“Протягом року своєї роботи я намагався говорити про проблеми Агентства, у тому числі публічно. Однак, відсутність вчасної і належної реакції як в самому Національному агентстві, так і ззовні, призвели до необхідності вжиття кардинальних заходів із «реанімації» НАЗК… Незважаючи на відставку, готовий будь-яким чином і надалі допомагати у відновленні ефективної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції”, – заявив Рябошапка.

Він додав, що разом з іншим членом НАЗК Русланом Радецьким пропонував “план виведення Агентства із кризи”, проте, він був відкинутий іншими колегами.

“Я закликаю народних депутатів України якнайшвидше підтримати законопроект про «перезавантаження» НАЗК у першому читанні і в цілому, як закон”, – написав Рябошапка.

Як відомо, ставленик громадського середовища Руслан Рябошапка був обраний членом Національного агентства з питань запобігання корупції у березні 2016 року. Там він опікувався питаннями антикорупційної політики та запобігання конфлікту інтересів.

30 травня Рябошапка звинуватив голову НАЗК Наталію Корчак у тому, що вона з порушенням закону одноосібно затвердила інструкцію про порядок ведення діловодства, чим позбавила членів антикорупційного органу права підписувати будь-які листи. Також Рябошапка стверджував, що Корчак вичерпала потенціал на посаді голови НАЗК. Сама Корчак звинувачення заперечила і заявила, що затвердження інструкції відбулося згідно з відповідним наказом і не порушувало норм чинного законодавства.

Раніше, ще до початку роботи НАЗК, у відставку подав обраний його членом Віктор Чумак.

Відтак членами Агенції лишаються всього три особи.

Читайте також:
Голова НАЗК у ВР: звільнятися не буде, хоче аудиту

Хакери Геращенка “зламали” систему е-декларування через Рябошапку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна