Із Хорватії повертається чергова група ветеранів АТО та українських дітей, оздоровлених за підтримки футболіста Пірича

 

Чергова група учасників АТО, дітей із родин загиблих і поранених військовослужбовців та вимушених переселенців повертається в Україну після відпочинку в Хорватії.

Оздоровлення та відпочинок членів сімей українських воїнів, в першу чергу дітей, на Адріатиці вкотре відбувається за підтримки колишнього хорватського футболіста, мецената Івіци Пірича.

“На березі Адріатичного моря для них було організовано насичену програму, зокрема, екскурсії, веселі розваги, спортивні заходи, катання на яхті, а також знайомство з відомими спортсменами”, – повідомляє прес-центр МОУ.

Захід було організовано за підтримки адміністрації президента України, зокрема Марини Порошенко, Міністерства оборони України, Київської міської державної адміністрації, посольства України в Хорватії, волонтерів.

“Акція матиме своє продовження вже наприкінці серпня — на початку вересня, коли до Хорватії на відпочинок та реабілітацію прибуде чергова група дітей та військових з України”, – зазначено в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, Івіца Пірич – хорватський футболіст, екс-півзахисник, який у 2003-2007 роках грав в Україні за київський “Арсенал” та навіть відкрив у Києві кафе “Спорт-Крепс”.
У серпні 2016 року Пірич став почесним консулом України в Хорватії.
Починаючи з 2014 року, завдяки благодійнику Івіці Піричу понад тисяча українських військових та їхніх дітей відпочили в дружній Хорватії. Зокрема, для під час заїзду у вересні в курортному місті Омиш було проведено День України.

Читайте також:
Посол України в Хорватії – послу Росії:
дружба можлива лише після Гаазького трибуналу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна